Crawford kom for alvor til Hadeland

Per Arne Monsrud bygde i 1985 generasjonsbolig med 2 garasjeportplasser i kjelleren.
Da ble det valgt 2 manuelle porter fra Crawford -type CD og i fargen brun. Fant fort ut at jeg hadde valgt rett merke. Etter snaut 2 år tok jeg kontakt med Crawford garasjeporter som hadde salgskontor i Trondheim. Ble akseptert som forhandler og etter noe opplæring ble jeg autorisert forhandler. salg og montering har blitt holdt hele tiden. Serviceoppdragene har vært få og det er de fortsatt. De første portene som ble levert er snart 26 år og er fortsatt i drift. Jeg har skiftet 3 løpehjul på den første, og ett på leveranse 4.

Historien om CRAWFORD

Crawford har sin opprinnelse i USA i 1930 og ble stiftet av Frederic C. Crawford. Til Sverige og resten av Europa kom portene med hjelp fra en ung svensk ingeniør. Hans navn var Fred Bengtsson, og han reiste i 1956 til USA for å finne et agentur med amerikanske produkter for salg i Sverige. Han var særlig interessert i garasjeporter, og spesielt leddheisporter. Hos Crawford Door Co. i Hoover Road i Detroit fant han det han lette etter og returnerte til Sverige med salgsrettighetene for Crawfords produktsortiment i hele Europa.

På denne siden av Atlanterhavet startet han arbeidet i Göteborg i 1960. I 1962 begynte man med egen utvikling og produksjon av porter, og importen fra USA ble avsluttet. Fra denne dagen har Crawford-portene utmerket seg med sin sikkerhet, fleksibilitet og design. Også når det gjelder innovasjon, ligger vi i teten. Crawford er på mange områder faktisk den portprodusenten som driver utviklingen i bransjen fremover. Det er noe alle våre kunder over hele verden setter pris på, når de dag for dag uten problemer kan åpne og lukke sine Crawford-porter. Vi håper de av og til tenker at de har gjort et godt valg.